4A ved Melbu skole nest best på innsamling av batterier i Nordland

Totalt ble det samlet inn 111 tonn batterier i Norge. I Nordland var 4A ved Melbu skol nest best med hele 1123 kilo batterier.

Batterijakt: Martine Jørgensen (9) og Marie Rønning (10) fra Melbu samler batterier til gode for miljøet. Også på Stokmarknes samler elevene inn batterier for å forhindre utslipp i sårbar natur. Foto: Knut Ivar Aarstein 

Nyheter

I løpet av april har mer enn 14.500 fjerdeklassinger vært med på Batterijakten. Sammen har de knust alle tidligere rekorder og samlet hele 111 tonn brukte batterier til gjenvinning.


Fjerdeklassinger på Melbu nest best i landet å samle batterier

Martine Jørgensen og Marie Rønning er to av de 26 fjerdeklassingene på Melbu som engasjerer seg i å gjenvinne brukte batterier.

 

Klasse 4A ved Melbu skole var nest best i Nordland og nummer 10 på landsbasis i denne jakten, men 1123 kilo batterier samlet inn. En fantastisk innsats av de unge miljøagentene.

Også Stokmarknes skole, nærmere bestemt klasse 4B hevdet seg. De havnet på en 21. plass på landsbasis med 640,80 kilo batterier.

Ser vi på kommunetallene kom Hadsel kommune på sjetteplass i konkurransen med 1763,80 kilo.

Sortland var nest beste kommune i Vesterålen på en 53. plass med 647,65 kilo.

 

Skoleaksjon

Batterijakten er en skoleaksjon i regi av Miljøagentene, hvor målet er å skape gode miljøvaner og økt engasjement i skolen. I Norge er vi gode på å gjenvinne elektronikk, men likevel er det mye småelektrisk som havner i søpla. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med Clas Ohlson, Varta og Batteriretur, en årlig skolekampanje for å samle brukte batterier rundt om i norske husstander. 


Mandag startet jakten på brukte batterier

9. april gikk startskuddet for Batterijakten 2018. I løpet av tre uker skal 13.000 fjerdeklassinger fra hele landet samle brukte batterier.

 

– Batterijakten er en lavterskelaksjon, som på en lett og håndgripelig måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengasjement, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene i ei pressemelding.

Stort engasjement 

Batterijakten gikk for sjette gang denne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. Over 700 fjerdeklasser fra hele landet har i tre uker trålet land og strand etter batterier. Elevene har gått fra dør til dør i nabolaget, de har hengt opp plakater, de har engasjert familie og venner og sendt brev rundt om i hele landet på jakt etter batterier. Den forrige rekorden fra i fjor på 80 tonn har blitt knust av årets fjerdeklassinger, som i løpet av bare tre uker har samlet hele 111 tonn batterier til gjenvinning.

– Det er helt vanvittig å se engasjementet til barna! Mange har brukt all sin fritid på å samle batterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batterier til bursdagen sin, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Premiering 

I år har Miljøagentene premiert to skoler med 30.000 kroner hver, som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.