– 16.mai er den «den lille bulkedagen»

Pinsehelgen byr på mange bilskader, og nordmenns tendenser til stress før helligdager gir oss «den lille bulkedagen».
Nyheter

22. desember har i mange år vært omtalt som den store bulkedagen. Dagene før mai-helligdagene føyer seg inn i mønsteret over nordmenns stress før de store høytidene. De siste fem årene har 16. mai i snitt hatt 1173 trafikkskader per dag, mot 941 i snitt pr dag i mai. Ingen andre dager i mai har så høyt skadetall som 16. mai.

– På den store handledagen før 17. mai er det nær 30 prosent flere bilsmeller i forbindelse med parkering og rygging enn ellers i mai. På 16. mai er det i snitt 807 skader mot 620 ellers i mai, sier sier Therese Nielsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring i en pressemelding

Tusenvis av bilskader

De siste tre årene har SpareBank 1 Forsikring registrert godt over 4300 bilskader bare i pinsehelgen, og over 1100 av disse er sammenstøt og kollisjoner.

– Flest sammenstøt oppstår ved rygging, påkjøring av parkert kjøretøy og påkjøring bakfra. Dette er skader for over 50 millioner, og sammenstøt er de ulykkene som er dyrest, sier Nielsen.

Tall fra Finans Norge viser at vi får flere skader i utfarten enn på vei hjem fra pinsehelgen. Faktisk er det færre skader på 2. pinsedag enn snittet for måneden ellers.