– Det er de folkevalgtes rett å gjøre gale beslutninger. Nå må vi se fremover.

Ordfører Jonni Solsvik og varaordfører Knut Stormo i Andøy innkalte torsdag morgen til pressekonferanse.

Nyheter

Pressekonferansen torsdag handlet om om Andøya flystasjon og veien videre for Andøy. Som kjent kommer Stortinget til å bekrefte vedtaket om at de maritime overvåkingsflyene skal flyttes til Evenes.

Ordføreren og varaordføreren stilte i pressekonferansen torsdag morgen.

– Vi er uenig med avgjørelsen som kommer 5. juni i Stortinget, men det er de folkevalgtes rett til å gjøre feile beslutninger. Nå må vi se fremover, sa Solsvik på pressekonferansen.

– Detter er en realitetsorientering. Vi må forholde oss til at Stortinget kommer til den beslutningen den 5. juni. Selv om vi er uenig, må vi forholde oss til den beslutningen.

Han fortalte videre hvilke satsingsområder Andøy-samfunnet må ha i kjølvannet av avgjørelsen og at det er viktig å se på mulighetene for det han mener er ei positiv fremtid for Andøy.

Egen kvote

Solsvik var opptatt av at at det var viktig at politikerne som nå hadde lagt ned Andøya Flystasjon, fulgte opp lovnader de hadde kommet med om å bidra til Andøy-samfunnet. Han var likevel klar på at mye av jobben må samfunnet gjøre selv.

Et tiltak han lanserte, var en egen Andøy-kvote for fiskeriet. Dette mente han kunne bidra til et løft.

– Må tenke positivt

Han sa også han er bekymret for psykologien i samfunnet.

– Jeg vil ikke at det skal være slik at ungdom i Andøy skal sitte og tenke at det ikke er en fremtid i Andøy. Det er en feil oppfatning og det må vi jobbe med å unngå.

– Det er absolutt grunn til stor fremtidsoptimisme i Andøy, avsluttet han.

Pressekonferansen kan du se i opptak i sin helhet i videovinduet over.