Vesterålen Summer Games dobler premiepotten

Årets utgave av Vesterålen Summer Games starter opp om halvannen uke.
Nyheter

– Alle som deltar på minst tre motbakkeløp er med i cupen. I konkurranseklassen vil vi kåre sammenlagtvinnere basert på de tre beste resultatene man har oppnådd. Det nye i år er at vi har doblet premiene. De tre beste sammenlagtvinnerne i dame- og herreklassen vil bli premiert med 10.000, 5.000 og 3.000 kroner. Blant mosjonistene som har deltatt i mins tre øvelser vil vi trekke fine premier, blant annet en sykkel, forteller Tommy Nordeng i arrangementskomiteen.

Samarbeider

Vesterålen Summer Games er et samarbeid mellom idrettslagene Alsvåg IL, Staalbrott IL, Bø IL og Sortland Alpinklubb, og flere sponsorer. Målet med samarbeidet er å motivere mange til å bruke fjell og motbakker til mosjon og trening gjennom hele sommeren.

– Samarbeid mellom klubbene gjør det også litt lettere å arrangere løpene. Vi oppfordre alle vesterålinger til å mosjonere mye i fjellet i sommer, og til å delta på Vesterålen Summer Games, sier Nordeng.

Fire helger

Vesterålen Summer Games er spredt ut over fire helger, med oppstart til Nonskollen i Øksnes neste helg. Nordeng håper på godt oppmøte også i år.

– Håpet er at folk ikke bare deltar på arrangementet i sin kommune, men reiser rundt på de ulike motbakkeløpene i Vesterålen. Målet vårt er at løpet også skal være attraktivt for de som bor i Vesterålen og omegn, sier Nordeng.

Selv om det har vært motbakkeløp i flere år, er konseptet Vesterålen Summer Games forholdsvis nytt og blir i år arrangert for andre gang.

For alle

Vesterålen Summer Games er åpent for alle som vil delta.

– I fjor var vi rundt 500 totalt, men det bor mange flere enn 500 personer i Vesterålen. Samtidig vet vi at det er et arrangement som er væravhengig. Vi håper derfor på fint vær og at det kommer så mange som mulig, sier Nordeng.

Vesterålen Summer Games 2018 består av følgende løp:

- Nonskollen 611 Opp (Øksnes 23/6)

- Hallartinden Max (Hadsel 30/6)

- Vetten Opp (Bø 21/7)

- Ånstadblåheia Opp (Sortland 8/9)