Nedgangen fortsatte på Oslo Børs

En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.

Eksteriør av Oslo Børs. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix 

Nyheter

DNB var dagens mest omsatte selskap, men aksjen falt med 4 prosent. Deretter fulgte Equinor (-1,4) og Telenor (-3,1).

Norwegian var eneste selskap av de fem mest omsatte som gikk opp, med 1,9 prosent. Det skjer etter at flyselskapet torsdag leverte overraskende gode resultater for andre kvartal, og knuste markedsforventningene.

Resultatet før skatt i andre kvartal var på 369,6 millioner kroner, i motsetning til resultatet samme tid i 2017, på 909 millioner kroner i minus.

Konsernsjef i flyselskapet, Bjørn Kjos, var likevel ikke fornøyd med resultatet.

– Vi er på rett vei, men det er ikke godt nok hvis vi ser det fra et litt lenger perspektiv, sa Kjos til NTB etter kvartalspresentasjonen på Fornebu torsdag.

Også på listen over de mest omsatte selskapene var Aker BP, som endte ned 0,8 prosent. Dagens børstaper ble derimot Oceanteam, som etter å ha gått opp 20 prosent onsdag, endte ned 10 prosent torsdag.

Onsdag ettermiddag sank oljeprisen drastisk på få timer, for både nordsjøolje og amerikansk lettolje.

Nedgangen fortsatte torsdag, og ved 17-tiden torsdag ble et fat lettolje ble omsatt for 73,04 dollar – ned 1,4 prosent. På samme tid ble amerikansk lettolje solgt for 69,67 dollar fatet, ned 0,7 prosent.

(©NTB)