Sortlands midtbanemotor, Marius Jørgensen, tror at de har gode muligheter til å slå Stålkameratene, om alt klaffer.

– Vi vet at vi kan kan ta poeng mot de fleste lagene dersom det fungerer bra. Utfordringen er å gjenskape de gode prestasjonene, som for eksempel borte mot Fløya, sier Jørgensen.

– Stiller med bra lag

Den største utfordringen for Sortland denne sesongen, har vært å komme inn igjen i kampene etter at de har fått mål imot tidlig.

– Vi er ikke så verst til å forsvare en ledelse, selv om det har vært motsatt i mange av kampene i år. Vi må dessuten klare oss uten Aleksander Bjørsund, som er en viktig spiller for oss. Men vi stiller med et bra lag og bør bite godt fra oss, sier han.

Har møttes før

Stålkameratene er en klubb Jørgensen og Sortland har spilt mot flere ganger de siste årene. Klubbens farligste spiller, hadselværing Stian Celius, har vist seg å være tøff å bryne seg på tidligere. Det var også han som senket Sortland da klubbene møttes i Blåbyhallen i høst.

– Stålkameratene har noen gode enkeltspillere, inkludert Celius.  Klarer vi å ta dem ut, har vi gode muligheter, tror Jørgensen.

Gir ikke opp

Med fem fattige poeng, ligger Sortland fortsatt nederst på tabellen. Ifølge Jørgensen har ikke Sortlands spillerne søkelys på bunnplasseringen, men konsentrerer seg primært om kampene de skal spille.

–  Tabellen er slik den er og vi ligger der vi gjør. Ja, det er kanskje ikke så realistisk at vi berger plassen, men vi må fortsette å prøve. Det handler om å få til flere gode prestasjoner på rad. Flere av kampene har vi tapt fortjent, men vi har også hatt en del marginer mot. Nå trenger vi litt stang inn. Dersom det plutselig skulle snu, kan det hende at vi får medgang i stedet for motgang. Vi må bare fortsett å prøve, slår han fast