Norge kan få mangel på lærere i barneskolen

For få velger grunnskolelærerutdanning, og om få år kan Norge mangle over 3.200 lærere i barneskolen, ifølge NRK.
Nyheter

I sommer fikk 4.201 personer tilbud om studieplass til grunnskolelærerutdanning, en økning på 14 prosent fra i 2017. Likevel kan det bli mangel på lærere i barneskolen om to år, ifølge tall fra Kunnskapsdepartementet.

Mer praksis vil gjøre grunnskolelærerutdanningen mer attraktiv, mener Anders Stokkan Overskott. Han jobber som grunnskolelærer i Fredrikstad og mener flere ville fullført studiet og det ville gitt utdanningen et løft dersom det 5. året i utdanningen ble gjort om til et rent praksisår.

– Det er gjennom praksisen du møter alt det du kan relatere til idet du begynner å jobbe, sier Overskott til NRK Dagsnytt.

(©NTB)