Dømt til fengsel i seks måneder for tyveri og kjøring uten førerkort

En mann i 30-årene fra Vesterålen, er dømt for flere tilfeller av tyveri, og for å ha kjørt uten førerkort.

  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Bakgrunnen for dommen er at mannen brøt seg inn i en privatbolig på Sortland i fjor høst. Der stjal han blant annet bilnøkler, mobiltelefon, datautstyr motorsag og diverse andre gjenstander.

Han skal i tillegg ha tatt med seg en sykkel. Ved samme anledning skal mannen ha stjålet en bil, som tilhørte vedkommende han brøt seg inn hos, og kjørte så bilen til en annen adresse. Det hører med til historien at mannen ikke har gyldig førerkort.

Forut for tyveriene på Sortland, skal mannen også ha stjålet en startpistol tilhørende et idrettslag et annet sted i Vesterålen.

Tidlig i år skal mannen også ha kjørt en annen bil, uten gyldig førerkort.

Mannen dømmes til tre av de fire lovbruddene han ble siktet for, inkludert overtredelse av straffeloven og vegtrafikkloven, og må i fengsel i seks måneder. Varetekt kommer til fradrag med to dager.

Han ble derimot frikjent for å ha stjålet startpistolen, blant annet for at det ikke foreligger beviser i saken som underbygger at startpistolen er stjålet. Det talte også i mannens favør at det heller ikke var noen idrettslag som har meldt den stjålet.