Leverte kongekrabber for over 20 millioner kroner

Det ble levert 97 tonn kongekrabber i forrige uke, og dermed ble kongekrabben størst i verdi av fersk levert sjømat.

Arkivbilde av kongekrabbe eller kamtsjatkakrabbe, fotografert i Nord-Norge i 1996. Kongekrabben kan bli mer verdifull enn torsken er i dag, mener forskere. Bestanden vokser kraftig, og den fangstbare delen av bestanden vil øke kraftig de neste to-tre årene.   Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Nyheter

151 båter deltar i det regulerte fisket i Finnmark og de leverte hele 97 tonn premium kvalitet hannkrabbe, skriver Norges Råfisklag i en pressemelding.

Ellers er det god aktivitet i fisket etter både taskekrabbe og leppefisk i området fra og med Lofoten til og med Nordmøre. Selv om kongekrabben sto for den største verdien omsetningsmessig, finner vi den største aktiviteten i fisket etter torsk, sei og hyse i Finnmark med normale kvantum for årstiden.

For havflåten er fisket for tiden labert med et spredt fiske. Det var fangster av torsk og snøkrabbe som genererte de største verdiene.