Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med døsfallet på en båt utenfor Senja. De kan fremdeles ikke si noe særlig om arbeidsulykken.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Arkivbilde

Nyheter

Ulykken skjedde mandag 10. september ombord på en båt i Bergsfjorden utenfor Senja.

Det var Tom-Viggo Andersen (43) fra Sortland som omkom.

Er etterforsket

Etter hendelsen på båten der Andersen omkom, dro båten inn til kai på Senja. Der ble politiet varslet. Selv om det har gått rundt en uke, kan politiet fremdeles ikke si mye om hva som har skjedd.

– Vi kommer ikke til å gå ut med detaljer om hva som har skjedd nå, men det vi kan si er at hovedteorien til politiet er at det er en arbeidsulykke. Ingen er mistenkt i den forbindelse, sier etterforskningsleder Bjørn Georg Pedersen ved Finnsnes lensmannskontor.


Mann fra Sortland omkom i arbeidsulykke:

Mannskapet får tilbud om krisehjelp etter dødsfall

Politiet fortsetter å etterforsker arbeidsulykken på Senja der en mann med tilknytning til Sortland døde i går. Mannskapet om bord fikk i dag tilbud om krisehjelp.

 

Pedersen sier politiet stort sett er ferdig med sin etterforskning.

– Sjøfartdirektoratet og Havarikommisjonen for sjøfart er involvert. De vil også måtte uttale seg i saken før etterforskninga kan anses som ferdig. Jeg kan dermed ikke si noe om tidsperspektivet på etterforskninga, politiet har gjort mye av det vi skal allerede, sier han.

– Vil få hele bildet

– Om noen skal straffes for at noe er gjort feil, det kan jeg ikke svare på nå. Hittil mener vi det er ganske klart at det er en arbeidsulykke og ikke noe mer, men så er det årsaksforholdene rundt dette som skal sees på, sier Pedersen.

Pedersen sier at det er vanlig praksis i slike saker at disse etatene kobles inn. Generelt er det slik at dersom arbeidsulykker undersøkes, og man kommer fram til at det er straffbare grunner til at den ble fatal, så er det heller ikke gitt at det er politiet som skal håndtere saken.


Har frigitt navnet på sortlandsmann som omkom i arbeidsulykke

Den avdøde som omkom ombord i en brønnbåt på Skaland mandag, er 43 år gamle Tom-Viggo Andersen, som var bosatt på Sortland.

 

– Det er ikke sikkert det ender med at politiet gir noen straff, det kan ende med gebyr eller en foretaksstraff, og så videre, sier Pedersen, men understreker at han snakker på generelt grunnlag.

– I slike tilfeller må man se på, er det gjort det som trengs med tanke på HMS også videre i forkant? Vi ønsker å få hele bildet av hva som har skjedd, sier han.