Saken om mistenkelig dødsfall:

Har gjennomført åstedsbefaring med rekonstruksjon av mulige forløp

Det er gjennomført en rekonstruksjon på åstedet for det mistenkelige dødsfallet i Vesterålen fra 2016. Flere vil gjennomføres. Målet er å rekonstruere mulige hendelsesforløp, ifølge politiet.

Kay Rønning-Nyvold er politiadvokat i Vesterålen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Nyheter

VOL ble i sommer kjent med at politiet planla å gjennomføre rekonstruksjoner av mulige hendelsesforløp i huset i Vesterålen der det ble funnet en død person i 2016. Det ble raskt klassifisert som et mistenkelig dødsfall.


Usikkert om dødsfall i 2016 var selvmord eller drap:

Kripos er i Vesterålen for å etterforske mistenkelig dødsfall

Kripos-etterforskere er i Vesterålen for å bistå det lokale politiet. Årsaken er et mistenkelig dødsfall som fant sted i 2016. De blir værende i regionen på ubestemt tid.


Under befaringene går politiet gjennom mulige hendelsesforløp som de prøver å kartlegge, ifølge politiadvokat Kay Rønning-Nyvold. Det er nå gjennomført én slik befaring.

– Vi har hatt åstedsbefaring, men det skal være flere, sier Rønning-Nyvold, som ikke ønsker å si noe om når de øvrige skal foregå. Trolig vil det skje før vinteren tar til for fullt.


Privatetterforsker med lokale røtter fikk Kripos på sporet

Det var hans røtter i Vesterålen som gjorde at privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde ble kontaktet av bekymrede pårørende i saken hvor Kripos nå etterforsker et mistenkelig dødsfall i regionen.

 

Politiet lokalt kom ikke fram til hva som hadde skjedd, og lå an til å henlegge saken, da statsadvokaten begjærte at etterforskninga måtte fortsette. Kripos ble koblet inn i saken i vår.

Det politiet forsøker å finne ut av, er om det har skjedd et drap, om det kan være snakk om selvmord, eller eventuelt noe annet - som en ulykke. Foreløpig har de ikke kunnet konkludere sikkert med hva de mener har skjedd.

Rønning-Nyvold ønsker ikke å kommentere hva de eventuelt har fått ut av den første befaringen. På spørsmål om det er noe nytt i saken, svarer han følgende:

– Det er det ikke, i hvert fall ikke noe man kan kommentere ut. Det pågår både taktiske og tekniske undersøkelser fremdeles, sier han.


Lokalt politi hadde gitt opp etterforskingen - nå er Kripos involvert:

– Det er forhold ved åstedet og avdøde som gjør at saken må etterforskes

Kripos ble i vinter bedt om å bistå i etterforskninga av et mistenkelig dødsfall i Vesterålen fra 2016. Nordland politidistrikt hadde da først avsluttet etterforskninga, men fått beskjed om at saken ikke kunne henlegges.

 

Han sier de fremdeles har tro på og håp om å komme til bunns i saken.

– Målet er, så nært som vi kommer, å finne ut hva som har skjedd.