Familien svært spent på møte med Frode Bergs russiske forsvarer

Klokka 16 torsdag satte representanter for familien til spionsiktede Frode Berg seg ned med hans russiske forsvarer for å høre hans vurderinger av saken.
Nyheter

– Vi er svært spent, selvsagt, når vi nå endelig skal få møte ham. Han er jo forbindelsen til Frode, som vi ikke har sett på ett år. Vi har en god del forventninger, men de vil jeg ikke komme inn på nå, sa Bergs svigerinne Gry Nilsen Aaker til NTB rett før Ilja Novikov ankom kontoret til Bergs norske advokat i Oslo.

Aaker og datteren Vida Kristine representerer familien til spionsiktede Frode Berg under møtet i Oslo sentrum. Kona Anita hadde ikke mulighet til å delta på møtet. Advokat Brynjar Risnes, som er Bergs norske advokat, deltok også på møtet, som var ventet å vare noen timer.

Aaker ville i forkant av møtet kun uttale seg «familiært» og ønsket verken å svare på spørsmål om spionsaken mot Berg eller hvilke tanker hun gjør seg rundt spionsaken fra Stortinget her i Norge. Det blir spekulert i om norske og russiske myndigheter kan foreta et fangebytte – den spionsiktede russeren mot Berg.

– Men jeg kan si at vi er bekymret for Frode, helsa hans og forholdene han er under. Han er snart 63 år gammel. Og man kimser ikke med helsa til en godt voksen mann. Saken mot ham er en ting, men jeg er kjempebekymret over forholdene han lever under der borte, sier Aaker.

– Har dere noen beskjed dere ønsker at Novikov skal viderebringe til Frode Berg?

– Ja, selvsagt. Det er hilsninger fra oss og hele familien. Og vi skulle så gjerne ønske at Frode kunne få snakke med kona si på telefon. Men det har han ikke muligheten til nå, sier Aaker.