Nordlandssykehuset skal selge unna eiendom for å få råd til sykehus

For å få fullført sykehuset i Bodø, skal Nordlandssykehuset selge unna boliger brukt av blant annet studenter og ansatte. De vil ikke avsløre hvilke boliger de skal selge.

Odd Roger Enoksen er styreleder i Nordlandssykehuset.  Foto: Vidar Eliassen

Nyheter

Det var NRK Nordland som meldte saken først.

Nordlandssykehuset eier 270 boliger som leies ut til blant annet ansatte (for å øke rekrutteringen) og utplasserte studenter. Nå vil de selge rundt en tredjedel, altså 83 av disse. De ønsker ifølge kanalen ikke å si noe om hvilke av boligene de eier som skal selges.

– Det er en bekymringsfull situasjon vi står i. Det er utfordrende å drive et sykehus samtidig som man bygger, sier styreleder i Nordlandssykehuset, Odd Roger Enoksen til NRK.

Grunnen skal være at sykehuset per i dag ikke har økonomi til å fullføre bygginga av nytt sykehus i Bodø. Bygginga av den såkalte høyblokka ved sykehuset kan stanse helt opp, etter at det ble kjent at det foreligger en budsjettsmell på 143 millioner kroner.

Sykehuset har hittil brukt over fire milliarder kroner på utbygginga, og Nordlandssykehuset styrer mot underskudd. Enoksen sier til NRK at han ikke tror å selge disse boligene vil redde dem fra uføret.

– Nei, det er nok ikke tilstrekkelig. Sykehuset har et eget ansvar for å dekke inn så mye som mulig av kostnadene uten å spørre eier Helse Nord om mer penger, men vi kommer nok ikke unna det.

Han varsler også at Nordlandssykehuset nok også vil komme med andre tiltak for å få kontroll på drifta.