Skal kåre tidenes låt fra Nordland

NRK Nordland vil ha innbyggerne i fylket på banen når de nå skal plukke ut Nordlandslåten over alle Nordlands-låter.
Nyheter

Det er publikum selv som foreslå og bestemme hvilke låter de mener er best, skriver NRK Nordland.

Av alle bidragene som kommer inn, trekker kanalen ut to som vinner en drømmedag hos NRK Nordland, inkludert reise og opphold, i tillegg til at de får anledning til å overvære en konsert med Kråkesølv og Regnvær.

Kriteriene for å havne på lista, er primært at artisten/bandet kommer fra Nordland, eller at vedkommende har nordnorske røtter.

– Vi er opptatt av at kriteriet ikke skal utelukke noen åpenbare nordlandske artister bare fordi de for eksempel ikke lenger bor i Nordland, eller kanskje har blitt født i en annen by til tross for at de har bodd i Nordland eller vokst opp i Nordland, sier distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK Nordland.

Juryen som skal velge ut hvilke av forslagene som blir med i den endelige avstemningen, består av såkalte musikk-kjennere. Disse er Gøran Aamodt, som er festivalsjef for Parkenfestivalen i Bodø, Rune Slyngstad som er musikkjournalist i Avisa Nordland, Maiken Johansen, som er festivalsjef for Verket musikkfestival i Mo i Rana, og Øivind Holthe, festivalsjef for Blåfrost på Rognan.

Forslag kan sendes til NRK Nordland i alle sosiale kanaler, inkludert på epost. Forslagene må være NRK Nordland i hende innen 4. november.