Skyteepisoden i Svolvær:

– Skal ikke være livstruende skadd

Det skal ha vært en relasjon mellom gjerningspersonen og den fornærmede mannen som ble skutt i Svolvær natt til lørdag. Politiet opplyser at de har iverksatt etterforskning.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyheter

Klokken 01:43 natt til lørdag fikk politiet melding om at det var avfyrt flere skudd og at en person var truffet. Skuddene ble avvfyrt på kaipromenaden som ligger i forkant av Anker Brygge i Svolvær.


Mann skadd etter skyting på kaia i Svolvær

Mannen som ble truffet da en mann i 50-årene skjøt med et etthåndsvåpen på kaia i Svolvær sentrum natt til lørdag, er ikke livstruende skadd.

 

Ble raskt hentet opp

Mannen som var blitt skudd hadde etterpå ramlet om og falt i havet.

– Han ble raskt hentet opp og tatt hånd om av helse. Nordlandssykehuset opplyser nå på morgenen at fornærmede er under behandling, men at han ikke skal være livstruende skadd, opplyser politiadvokat Marit O. Heggstad i en pressemelding

Politiet vil etter planen forsøke å ta avhør av fornærmede i løpet av dagen.

Udramatisk pågripelse

– Gjerningspersonen forlot åstedet etter at skuddene var blitt avfyrt og ble litt senere på natten klokken 05:30, pågrepet av politiet. Pågripelsen var udramatisk, opplyses det.

Politiet har ikke kontroll på våpenet, men har opplysninger om hvor det kan befinne seg.

– Det vil bli iverksatt søk etter det i løpet av dagen.

Relasjon mellom de involverte

Ifølge politiet skal det ha vært en relasjon mellom de involverte.

– Det er for tidlig i etterforskningen til at politiet kan gå nærmere inn på hvilken relasjon det er mellom dem, skriver Heggstad.

Politiet har iverksatt etterforskning og vil i løpet av dagen jobbe videre med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og informasjonsinnhenting.

– Siktede har frem til nå ikke vært i stand til å la seg avhøre, men vil bli forsøkt avhørt senere på dagen, opplyser politiet.

Ønsker tips

Politiet ber om at dersom noen har gjort observasjoner eller har informasjon knyttet til hendelsen, må de ta kontakt med politiet på telefon 02800.