To vesterålslag i finalen i volleyballturnering

På herresida ble finalen i helgas volleyballturnering i Tromsø et rent vesterålsoppgjør - som Øksil til slutt vant. På kvinnesida måtte Øksil ta til takke med andreplassen.

Øksil sitt herrelag gjorde det skarpt i turneringa. Bildet er fra turnering i Alta i slutten av oktober.  Foto: Innsendt

Nyheter

I helga har det vært serierunde for andredivisjonsvolleyball i Tromsø. Det har blitt kombinert med en regional turnering, slik at lagene ikke kun spiller én kamp.

Seriekampene er de som teller med tanke på tabellen. Der gikk det stort sett bra for vesterålslagene - med ett unntak. Sortland VBKs herrelag tapte sin seriekamp mot BK Tromsø 0-2. Øksils herrelag vant derimot sin seriekamp mot TSI 2 (Tromsøstudentidrettslag 2) 3-0.


Ragni Steen Knudsen tatt ut på landslaget

Som eneste vesterålskvinne, ble Ragni Steen Knudsen tatt ut EM-kvalifiseringskamper i volleyball i januar.

 

– Det har vært vår beste turnering til nå, så det ser bra ut framover. Men vi må begynne å vinne noen seriekamper også. Det var synd at seriekampen skulle være første kampen for oss denne helga, vi var vel ikke helt klare etter reisen, sier oppmann Haakon Mikalsen på Sortland VBKs herrelag.

På kvinnesida vant både Sortland VBK (de slo Alta 2-1) og Øksil, som slo BK Tromsø 2-1.

Dominerte i turnering

I tillegg til seriekampene ble det altså spilt turnering. Også der gjorde vesterålsalagene det godt. Sortlands herrelag spilte trolig sin beste turnering noensinne, og kom helt til finalen - hvor de møtte Øksils herrelag. Øksnes' herrer ble for sterke for Sortland, og Øksil vant 2-0.

– Vi kom på andreplass i rankinga, og vant fire kamper. Det er et veldig godt resultat av oss. Vi lå litt lavere sist, sier Mikalsen.


Uttakssamling for regionlaget i volleyball i helga:

– Bra at vi har fått opp et så godt guttemiljø i Vesterålen

Denne helga har det vært avholdt uttakssamling til regionlaget i volleyball for U16-gutter på Sortland. Det er ganske nytt at man har fått etablert et sterkt volleyballmiljø også på guttesida i Vesterålen, ifølge regionlagstrener Håvard Hamansen Wallstad.

 

Han forklarer det blant annet med at de har fått med to svært rutinerte og gode spillere, Jostein Nilsen og Jan-Eirik Johnsen - men også at laget rett og slett har blitt bedre.

– Ellers har vi blitt mye bedre i mottak, det er definitivt en progresjon.

Øksil tapte i finalen

På kvinnesiden kom også Øksil seg til finalen. Der tapte de 2-0 mot Finnsnes VBK.


Øksneskvinne klar for ny volleyballsesong:

– Det blir tøft å klare samme prestasjon som i fjor

Marianne Steen Knudsen og fjorårets seierslag Førde er klare for ny sesong i volleyballeliteserien. Øksneskvinnen tror det blir vanskelig å klare samme prestasjon i år som i fjor - da de vant både norgesmesterskapet og serien.

 

Sortlands kvinnelag endte til slutt på femteplass. De slo Alta IF 2-1 i sin siste kamp, men med unntak av den kampen og seriekampen tapte de sine øvrige kamper.

Turneringa besto av lag fra hele Nord-Norge.