Landbruket knuser folk flest i plastgjenvinning

Landbruket er blant de beste til å gjenvinne plast med en gjenvinningsgrad på 85 prosent. For norske husholdninger er tallet 38 prosent av plasten.

Landbruket er langt flinkere enn husholdningen til å gjenvinne plast, ifølge beregninger fra Grønt Punkt Norge.   Foto: Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Nyheter

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble samlet inn 18.432 tonn plast fra landbruket i fjor, skriver Nationen. Det er 13 prosent mer enn året før.

– Ifølge våre beregninger tilsvarer plastreturen i landbruket en materialgjenvinningsgrad på 85,6 prosent, sier kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen i Grønt Punkt Norge.

– Den høye andelen gjør at landbruket faktisk er blant de aller beste i klassen på nettopp plastgjenvinning i Norge. Tilsvarende gjenvinningsgrad for plast i norske husholdninger er om lag 38,4 prosent, sier Martinsen.

Men Grønt Punkt har ambisjoner også på vegne av husholdningene. Målet er å få opp gjenvinningsprosenten kraftig i årene som kommer. Martinsen sier det blant annet skal skje gjennom bedre sorteringsordninger i mottakerapparatet.