Leder serien etter halvspilt sesong

Marianne Steen Knudsen og Førde volleyballklubb kunne notere seg nok en seier i helga. Klubben topper tabellen med overlegen poengsum ved halvspilt sesong.

Marianne Steen Knudsen, volleyballspiller  Foto: Privat / innsendt

Nyheter

Øksnesværing Marianne Steen Knudsen har i flere år spilt volleyball i Førde volleyballklubb, og både hun og klubben gjør det godt. Nå leder de eliteserien for volleyball (kalt Mizunoligaen) overlegent.


 

Lørdag spilte Førde volleyballklubb mot Stavanger-laget Randaberg, og vant samtlige sett. De vant settene 25-17, 25-19 og 25-16. Stavangerlaget ble altså rundtspilt av laget fra Førde.


Volleyballdrama for Marianne og Førde

Torsdag spilte Førde, der Marianne Steen Knudseen fra Øknses er en toneangivende spiller, europacupkamp mot det franske profflaget Raphael. Det ble en smule dramatisk.

 

Dermed styrket de sin posisjon i toppen.

Førde vant serien i fjor og ligger an til å kunne gjøre det samme i år. De leder nå serien med 23 poeng - foran TVN, Topp Volley Norge, med 16 poeng. Førde har også over 100 flere sammenlagtpoeng fra alle kampene de har spilt enn TVN. Tredjeplassen, Oslo Volley, har 14 poeng. I Oslo volley spiller forøvrig sortlandssøstrene Susann og Silje Jægtnes Bech.

Den sjuende runden i eliteserien ble spilt denne helga, og dermed er sesongen halvspilt. Førde ligger per nå godt an til å gjenta suksessen fra i fjor.


Seks vesterålsjenter var i aksjon under helgens serieåpning i kvinnenes eliteserie i volleyball:

– Forrige sesong ble dessverre en nedtur

Totalt seks kvinner fra Vesterålen, fordelt på fire forskjellige lag, var i aksjon under sesongåpningen i kvinnenes eliteserie i helga.

 

I tillegg til ledelse i eliteserien er Førde også i finalen i norgermesterskapet i volleyball. Den spilles i Oslo i januar. Også i NM-finalen møter Førde Randaberg. Lørdagens kamp ble dermed også en slags generalprøve før finalen, og resultatet lover godt for Knudsen og co.


Marianne klar for ny NM-finale

I helgen slo Førde VBK klubb, med Marianne Steen Knudsen, ut BK Tromsø i seminfinalen i Norgesmesterskapet. Dermed er det duket for en ny NM-finale for øksnesværingen.

 

Førde dominerer i volleyball også på herresida - riktignok ligger de der bare på fjerdeplass på tabellen foreløpig, men også herrelaget skal spille cupfinale i januar. Det blir altså en stor delegasjon som tar turen til hovedstaden - men såvidt VOL er bekjent, kun med én vesteråling, nemlig nevnte Knudsen.


Total vesterålsdominans i kvinnenes eliteserie i volleyball, så langt

Når kvinnenes eliteserie i volleyball nærmer seg halvspilt høstsesong, dominerer de såkalte vesterålslagene tabellen. Alle de seks vesterålsjentene i eliteserien, spiller nemlig for de fire lagene som ligger øverst på tabellen.