Torsdag blir en stormfull dag i Vesterålen:

Anbefaler å binde fast søppelbøtte og løse gjenstander

Det er meldt svært vindfullt og lite komfortabelt vær over hele landet de neste dagene. Vesterålen er intet unntak. Torsdag er det meldt storm.

Stormsenteret befinner seg nå utenfor kysten av Helgeland.   Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

Nyheter

– Fra og med torsdag ettermiddag blir det svært mye vind. Det starter rolig, og deretter øker det på. Vinden vil først blåse fra sørvest og etter hvert dreie fra nordvest. Det blir nok storm både torsdag og deler av fredagen, forteller vakthavende meterolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør.

Meteorologen understreker at værforholdene som nå seiler opp, er en såkalt værsituasjon som overvåkes nøye av meteorologisk institutt. 

– Det blir mye vind, så det er lurt å binde fast søppelbøtte og løse gjenstander, oppfordrer Skattør.

I tillegg til vinden, er det også meldt en del nedbør og vanskelige kjøreforhold fra og med torsdag.

– Det blir en god del nedbør i form av regn og sludd, som forårsakes av varm luft som kommer innover Lofoten og Vesterålen. Værforholdene vil også gjøre værforholdene vanskelige utover torsdagen. Fra og med fredag blir lufta kjøligere igjen, og da venter vi snøbyger ut på dagen, sier meteorologen.

Værforholdene er ventet å være dårligst torsdag og vil ta seg opp fredag, selv om det er ventet en snøbyger da.

– Stormen varer i omtrent et døgn, så det blir ikke langvarig, men det vil merkes når det pågår, slår Hanne Beate Skattør fast.