Juniornorgescup på Konnerud:

Melbo-løper til kvartfinalen i sprinten

Ingen av løperne fra Vesterålen klarte å kvalifisere seg til sprintfinalen lørdag. Men Jakob Sørlie Pettersen kom seg til kvartfinalen.

Jakob Sørlie Pettersen gjorde det best av vesterålsløperne under juniornorgescupen på Konnerud.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Nyheter

Den som gjorde det best var Jakob Sørlie Pettersen fra Melbo IL, som kom på en 22.-plass i M18-klassen med tida 3:31,81 og dermed kom i mål med en tid som var 11,34 sekunder dårligere enn vinneren i prologen. 22.-plassen var nok til at han kvalifiserte seg til kvartfinalen.

Pettersen endte på fjerdeplass i sin kvartfinale, med tida 7:37:27,2. Han kom i mål to sekunder bak vinneren av kvartfinaleheatet og ni tideler bak tredjemann i kvarten, som kom videre til semifinalen.


Fikk 18. plass i Norgescupen på ski

Jakob Sørlie Pettersen, Melbo, fikk en flott 18. plass under dagens øvelse i Norgescupen på Konnerud.

 

De andre vesterålsløperne ble slått ut i prologen. John Ivar Karlsen gikk i mål i prologen på tida 3:43,38 og var omtrent 23 sekunder bak prologvinneren. Han endte på en 76.-plass i prologen. Bastian Holst kom på en 105.-plass i prologen med tida 3:47,70. Dermed var han 27,28 sekunder bak prologvinneren. Det var totalt 161 løpere som fullførte i M18-klassen.


Bastian Holst satser videre på velsmurte ski

Satser videre på ski

Melbugutten Bastian Holst har de siste årene levert mange gode prestasjoner, og er klar for ny satsing i sporet.

 

På kvinnesida har Andrine Erika Elvenes fra Sortland vært den eneste vesterålsløperen. Hun gikk i mål som nummer 88 av 92 løpere i prologen, med tida 03:47,17 - drøyt 40 sekunder bak prologvinneren.

Vinneren av K18-klassen ble til slutt Ida Storjord Tovås fra Fjell Skilag. På herresida vant Petter Thorslund Aadland fra Nittedal IL sprinten med tida 8:36:19,9.


Samler seniorskiløperne under felles paraply i Lofoten og Vesterålen

– Det er en sann glede å sitte her i dag, sier Bernt Olav Nilsen, banksjef i SNN Vesterålen om samarbeidet banken og skiklubbene i Lofoten og Vesterålen formelt har inngått.