Riksvei 85 Våtvoll:

Stengte veien etter to utforkjøringer - åpen igjen nå

Statens Vegvesen melder at riksvei 85 mellom Langvassbukta og Gullesfjordbotn er åpen igjen etter å ha vært stengt mens bilberging pågår. Både en semitrailer og en buss har kjørt av veien i samme område i dag.
Nyheter

Rundt klokka fire i dag kjørte en semitrailer lasta med fisk av ved Våtvoll. Den ble berga i 18:15-tida. På samme sted skal en turistbuss ha kjørt ut.

Vegvesenet besluttet å stenge veien inntil videre. Det gjelder riksvei 85 mellom Gullesfjordbotn og Langvassbukt i Kvæfjord. Det er også veien som fører til E10.

Rundt halv åtte meldte Vegvesenet at veien er åpen igjen og trafikken slipper forbi.

Det er dårlige kjøreforhold på stedet.

Semitrailersjåføren oppgir en forbikjøring imot som grunn for utforkjøringa. Han tok lørdag kveld kontakt med VOL og sa at utforkjøringa var et resultat av forbikjøring i motgående kjørefelt.

– Det kom to biler imot i forbindelse med forbikjøring. Jeg måtte kjøre ut for å unngå frontkollisjon, sier han til VOL. Bussen måtte også kjøre ut i samme situasjon.

Det har tidligere vært flere ulykker i området, og et raskt søk i arkivet viser også at det er et område der mange har blitt tatt i fartskontroll. Det tyder på at en del bilister ikke er aktsomme nok når de kjører denne strekninga.

Politiet har ikke fått beskjed om noen av utforkjøringene. Det er dermed trolig ikke snakk om personskade.