Fiskeriministeren vil jobbe i fiskeindustrien

I løpet av året skal fiskeriministeren besøke bedrifter innenfor fiskeri - og selv prøve seg i arbeidet. Han ber bedrifter invitere ham til arbeidsdag.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Nyheter

Fiskeriminister Harald T. Nesvik ønsker å ha arbeidsdag i fiskeribedrifter over hele landet. I en pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet ber han bedrifter invitere ham på besøk slik at han kan jobbe en dag hos dem.

– Hver dag går flere tusen personer til en jobb i sjømatnæringen. Jeg vil møte de som er ute på havet, de som jobber på fabrikkene, de som røkter laksen og de som forsker på nye arter – kort sagt alle som står på for sjømatnasjonen Norge. Derfor oppfordrer jeg nå bedrifter til å invitere meg til en arbeidsdag, sier fiskeriminister Nesvik i meldinga.

Besøkene skal gjennomføres enten i vår eller til høsten. Departementet ber nå bedrifter i Nordland ta kontakt.