Lanserer ny ordning:

Nå kan du booke din favorittseng på Vesterålen turlag sine hytter

Den nye bookingordningen for turlagshyttene i Vesterålen er klar til bruk, og du kan nå gå inn og å booke og forhåndsbetale din favorittseng.

Snytindhytta er en av Vesterålen Turlags fem hytter med forhåndsbooking.  Foto: Vesterålen turlag

Nyheter

Dette melder Vesterålen turlag i ei pressemelding.

– De siste ukene har vi jobbet for å få på plass nettløsningen samt all informasjon og skilt på hyttene, opplyser leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.

Turlaget har nå sjekket at alt fungerer på hjemmesiden og UT.no, og hyttene har fått nummerert alle senger og rom som omfattes av ordningen.

– Vi er svært spente på hvordan løsningen mottas, sjøl om erfaringene fra andre deler av landet er svært positive.

Trollfjordhytta, Guvåghytta, Snytindhytta, Ingemannhytta og Turlagsstua med nærmere 3000 overnattingsdøgn er nå inne i ordningen. 

– Vi vet at en slik løsning har vært etterspurt av både gamle og unge. Det å være sikret en seng på hytta, vil forhåpentligvis trekke enda flere på tur til disse unike tilbudene, mener Løkke.

– Plass til alle

Han understreker at det fremdeles vil være plass til de som ikke har forhåndsbooket.

– Det er både flere ekstrasenger, hems og madrasser til de som ikke har booket. Og det er i grunnen et fåtall dager og helger gjennom et år at hyttene er fulle, så vi tror i sum at ordningen blir god for alle parter.

Også for Vesterålen turlag kan ordningen føre til en mer oversiktlig situasjon.

– Erfaringsmessig er det alltid en del som glemmer å betale for oppholdet når man kommer hjem. Med forhåndsbetaling er vi sikret oppgjør for oppholdet.

Gode erfaringer

I landsdelen har Bodø og omegn turistforening samt Harstad Turlag begynt med hyttebooking, og andre foreninger har systemet under vurdering. Totalt er nå vel 150 av landets 500 selv- og ubetjente hytter med i bookingordningen.