Inngang til kjøpesenter kollapset

Inngangen til Sortland Storsenter har falt sammen på grunn av mye snø.

  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

Det melder Nordland politidistrikt på Twitter fredag kveld. Inngangen til kjøpesenteret i Sortland sentrum er sperret. Eierne av senteret er varslet om hendelsen.

Operasjonsleder Cecilie Knutsen ved Nordland politidistrikt, opplyser til VOL at saken ble meldt fra den lokale politipatruljen klokka 18:05 fredag ettermiddag.

I følge operasjonssentralen har politiet sperret av området slik at det ikke skal være fare for publikum i nærheten.

– Taket til vestre inngang kollapset. Området ble sperret av den lokale politipatruljen. Ingen ble skadet og folk fra senteret er på vei for å ordne opp, sier operasjonsleder Cecilie Knutsen ved Nordland politidistrikt til VOL.

Driftsleder ved Sortland storsenter, Dag Eide, forteller til VOL klokken 19.20, at han ikke har en eksakt forklaring på hvorfor taket kollapset.

– Dette er glass som tåler mye, men akkurat nå ble tydeligvis for mye snø, sier han.

Ifølge Eide blir rammeverket til overbygget montert ned nå i kveld, i tillegg til at alt knust glass blir fjernet. Han understreker at folk som har tenkt å bruke inngangen, ikke har noe å bekymre seg for.

– I løpet av to timer blir sperringene fjernet og inngangspartiet blir helt igjen. Det kommer absolutt ikke til å være noen sikkerhetsrisiko for folk å ferdes der, slår Dag Eide fast.