– Kan fort bli en tiltale for ran

– Det gjenstår noen få etterforskningsskritt. Jeg tror ikke det er snakk om noen henleggelse i denne saken. Det kan heller fort bli en tiltale for ran.

Det går mot tiltale mot mann som ranet Apotek1 på Sortland med en sprøyte.  Foto: Tone M. Sørensen

Nyheter

Det sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i Nordland politidistrikt til VOL noen dager etter hendelsen i første etasje i Sortland storsenter.


Mann truet ansatt med sprøyte–stjal medikamenter

Politiet har pågrepet gjerningsmannen som lørdag formiddag truet til seg medikamenter fra en ansatt hos Apotek1 i Sortland storsenter.

 

Trusselen mot en ansatt ved Apotek1 lørdag formiddag ved 12-tiden blir fortsatt etterforsket av politiet. Mannen bak truslene skal i følge politiet ha truet ansatte med en sprøyte og fått med seg medikamenter.


Nektet å forklare seg for politiet. Ble løslatt

Lørdag formiddag angrep en mann ansatte på Apotek1 på Sortland, i tillegg til at han stjal medikamenter.

 

Mannen ble pågrepet, men nektet å forklare seg. Han ble deretter løslatt av politiet. Dersom politiet tiltaler mannen må han møte for Vesterålen tingrett. Dersom han blir dømt, kan han ikke regne med straffereduksjon som kan begrunnes i bidrag til oppklaring av saken. Fordi han så langt ikke har samarbeidet med politiet. Dette er det i tilfelle retten som skal ta stilling til.