Klassequizen: Stokmarknes også videre til landsfinalen

Laget fra Stokmarknes går også videre til landsfinalen i Klassequizen, som går av stabelen i Oslo. Det blir dermed lagene fra Stokmarknes og Myre i Vesterålen som skal representere Nordland fylke i landsfinalen.

  Foto: Skjermdumt fra NRK Nordlands sending fredag ettermiddag.

Nyheter

Det var jevnt løp mellom lagene fra Stokmarknes og Rognan i Nordland fylke. Etter fire temarunder av tre spørsmål havnet begge lagene på til sammen 11 poeng. Da hadde de vært gjennom temaer som vær, sport, geografi og kultur.

Etter at svarene fra de fire temaene var gjennomført, sto det altså 11-11 mellom Stokmarknes og Rognan. Dommeren måtte derfor opp med utslagsspørsmål, der lagene skulle fortelle hvor mange mennesker som vises på den kjente skulpturen «Monolitten» i Vigelandsparken i Oslo.

Det riktige svaret er 121 mennesker, der Rognan svarte 58 og Stokmarknes svarte 66. Og det var laget som var nærmest som gikk videre til landsfinalen i Oslo, altså laget fra Stokmarknes.

Vinnerlaget fra Stokmarknes kom ikke bare til landsfinalen, men fikk også med seg en fin pengepremie på 5000 kroner fra Nordland fylkeskommune og NRK. Det var fylkesråd Hild-Marit Olsen som delte ut premien til de glade deltakerne fra Hadsel, som under sendingen fra NRK besto av Erik Jørgensen, Eivind Berg og Tine Emilie Pettersen.

Konkurransen ble sendt på NRKs distriktssending i Nordland, på nettet og via Facebook.