Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken

Røde Kors har kun hatt ett oppdrag knyttet til snøskred denne påsken. Organisasjonen er lettet over at liv ikke har gått tapt.

Røde Kors er lettet over at det ikke har vært noen skredulykker denne påsken. Organisasjonen hadde et snøskredoppdrag, men det viste seg å være selvutløst. Bildet er tatt i forbindelse med Finsekurset, arrangert av Røde Kors.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyheter

Snøskredet som gikk i påsken, viste seg å være selvutløst og ingen mennesker var i nærheten.

– Vi er lettet og glade for at påsken har vært så rolig som den har vært. Etter flere dødelige snøskred tidligere i vinter, har vi så langt heldigvis sluppet skredulykker i påsken, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Røde Kors minner om at snøskavler som har blitt tyngre etter mildværet de siste dagene, fremdeles kan løsne og føre til snøskred. Også i områder som ikke er typiske for fjellturer.

Totalt har Røde Kors gjennomført 189 oppdag av ulike typer denne påsken, mot 371 i 2018. Vi må tilbake til 2014 for å finne lavere tall på oppdrag og skader.

– Når det har vært så mange fine dager, har trolig folk ikke hatt hast med å gå den ekstra lange turen. Da har man kunnet fordele timene ute over flere dager, og kanskje ikke blitt like slitne på slutten av dagen, sier Løvik.