H. C. Andersen på Melbu

En innbygger på Melbu er så begeistret for forfatteren H. C. Andersen – og Husbyggeren H. C. Andersen – at hun foreslår at Parkveien bør endre navn til H. C. Andersens vei, og dermed bli den enste gata i landet med dette navnet.

  Foto: Wikipedia

Nyheter

Den danske forfatteren og poeten Hans Christian Andersen er viden kjent for sine eventyr. Hans verker er oversatt til over 100 språk. Den litt mindre kjente H. C. Andersen fra Melbu har også utmerket seg, men da som bygger av det første huset i Parkveien på Melbu.

– Som beboer i Parkveien på Melbu har jeg forslag til nytt veinavn: H.C. Andersens vei. Hans Christian Andersen var den første som bygde hus i Parkveien på Melbu, og bodde der med familien i mange år. Han var skipper på ferga mellom Melbu og Fiskebøl. Han døde tidlig på 2000-tallet. Denne veien blir i så fall den eneste i Norge med dette navnet. Håper på en god dialog med kommunen, skriver Anne Karine Gamst i sitt forslag til Hadsel kommune.