Nordland tournament:

50 kjemper om kjeglene på Sortland

50 påmeldte kjemper om kjeglene under Nordland tournament på Sortland denne helga.

Bowlingturnering, Sortland

Nyheter

Leder i bowlingklubben på Sortland, Marita Berglund, sier til VOL at de har 50 deltakere i bowlinghallen denne helga. De konkurrerer om poeng for å komme med i finalen, som går av stabelen mandag.

«Nordland tournament» samler deltakere fra hele Nordland, og deler av Troms på Sortland denne helga. Foruten Sortland, er det folk fra blant annet Tromsø, Mo og Sandnessjøen.

– Vi har med 12 spillere fra Sortland, og flere av oss er allerede kvalifisert til masterfinalen mandag. Dette er avslutningen på sesongen, som har pågått siden i fjor høst, sier Marita Berglund til VOL.

Når turneringen nærmer seg slutten, vil de ti beste damene og de 20 beste mennene konkurrere om de gjeveste plasseringene.

– Hele bowlingmiljøet er samlet på Sortland denne helga. Noen er over og noen er under streken for å være med i finalen mandag, så det er mye som står på spill disse dagene, som er avslutning av sesongen.

  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Selv har hun allerede kvalifisert seg til finalen, men det er flere veier til finalen for de som ennå ikke har kvalifisert seg. Finaleplassene avgjøres lørdag og søndag.

– Bowling er en sosialt miljø der alle kjenner alle, og består ikke bare av kuler, sier Marita, som samtidig berømmer bowlinghallen på Sortland for god gjennomføring av arrangementet.

Bowlingmiljøet på Sortland består av om lag 30 medlemmer, hvor 15 til 20 er aktive spillere i konkurranse. Under konkurransen på Sortland kunne de blant annet skilte med et par VM-deltakere, ikke mindre.

Siden i fjor sommer har klubben hatt sitt eget damelag innen bowling, og avanserte fra andre til første divisjon på ett år. De fire kvinnelige spillerne har for øvrig klart å vinne den nasjonale 2. divisjon.

Klubben har for øvrig et par lovende spillere som har valgt å ta utdanning i Hagfors i Sverige. Det er Joachim Larsen Einarsrud og Halvard Hagen Nilsen. Der får de yrkesutdanning, samtidig som de i skolesammenheng kan satse på bowling som idrettsgren.