Turistbussjåfør mistet lappen, løyvet og må punge ut etter promillekjøring.

Promillen var lav, men prisen turistbussjåføren må betale blir adskillig høyre
Nyheter

Torsdag morgen ble en norsk turistbuss stanset på Hadsel for promillekontroll. Konstituert lensmann i Vesterålen Geir Bendiksen forteller VOL at bussen ble stoppet etter tips fra publikum. Tipset viste seg å stemme da promilletesten gjorde utslag. Bendiksen forteller at promillen var lav, men tilstrekkelig til at sjåføren måtte avgi ytterligere forklaring.

Stanset turistbuss etter mistanke om at sjåføren kjørte med promille

En norsk turistbuss ble stanset for kontroll på fv. 82 i Hadsel torsdag morgen.


Mistet førerkort og løyve og fikk bot

Sjåføren erkjente forholdet og vedtok et forelegg og en bot. Sjåføren fikk også inndratt førerkortet for tre måneder. Bendiksen forteller at sjåføren også vil få inndratt kjøreseddelen eller løyvet.

– For hvor lenge er det ikke vi som avgjør, men det er en forvaltningssak innen politiet, avslutter fungerende lensmann Geir Bendiksen.

– Så norsk som det går an!

Det ble tidligere skrevet sjåføren var utenlandsk. Det stemmer ikke sier trafikkoordinator Halvard Fjukmoen ved Vesterålen vaktregion: – Sjåføren er så norsk som det går an, sier Fjukomen. Trafikkoordinatoren oppfordrer publikum til å fortsette å komme med tips om uforsvarlig kjøring: – Det er prisverdig at publikum kontakter politiet. Vi gjør vårt beste for å følge opp og få tatt ut dem det gjelder. Noen ganger handler det om uforsvarlig kjøring, andre ganger om noe mer alvorlig. Publikum skal vite at det nytter å ringe oss.