Reagerer på maskinparkering ved Sortland

En bekymret leser advarer om en hjullaster med farlig last som står parkert utenfor Sortland sentrum

En hjullaster med farlig last har stått parkert ved Sjøhussenteret i Sortland i flere dager forteller en leser.  Foto: Privat

Nyheter

VOL ble nylig kontaktet av en bekymret leser. Vedkommende fortalte om en anleggsmaskin som hadde stått parkert ved Sjøhussenteret nord for Sortland sentrum i flere dager. Leseren mente det var ubetenksomt siden sagbladene vender ut mot kjørebanen og spesielt farlig for syklister. Leseren la også ved bilder som dokumenterte den uaktsomme parkeringen.

Bildene viser tydelig en hjullaster som står parker på veiskulderen påmontert en Slagkraft Craft 601 kantklipper som blant annet brukes til trimming av gress. Bildene viser også de kraftige skjærebladene som vender ut mot sykkelstien.

VOL har ikke klart å identifisere brukerne av hjullasteren og kan ikke gjøre annet å advare syklister og andre trafikanter dersom anleggsmaskinen med skjærebladene fortsatt står farlig parkert ved Sjøhussenteret.

Ved 1930-tiden ringte en observant leser inn og opplyste at maskinen nå står parkert med de skarpe bladene inn mot grøfta.