Helgeværet i Vesterålen:

Nordøsten blokkerer for varmen

Selv om det fra og med i kveld er meldt fint vær og sol i Vesterålen, vil vind fra nordøst ødelegge mye av gleden over sommervarmen gjennom helgen.

Det meldes fint vær i helga, men vind fra nordøst vil legge en demper på temperaturene. 

Nyheter

Fra riksmedia er det meldt om tropevarmens inntog i landet nå i helga. For Vesterålens del må vi nok belage oss på litt andre forhold, selv om sola og finværet har meldt sin ankomst fra og med i kveld.

Vakthavende meteorolog ved værvarslinga for Nord-Norge Håvard Thorseth, sier at tåka og det lave skydekket vi har i skrivende stund i løpet av kvelden vil lette.

- Det kan nok ta noe tid før tåka og skydekket letter, men det vil det gjøre etter hvert. Fra og med i kveld blir det sol, og sola vil holde seg på himmelen gjennom helga. Men et skår i gleden for dere i Vesterålen blir at nordøsten vil komme og også øke på utover lørdagen. Så de helt store temperaturene for Vesterålen blir det nok ikke i helga, sier meteorologen.

Finn en plass i le

Fra lørdag vil det blåse frisk bris økende til liten kuling, og etter hvert stiv kuling fra nordøst utover søndagen. Thorseth sier det er meldt usedvanlig mye vind gjennom helga med tanke på årstiden vi befinner oss i.

- Ja, det er uvanlig mye vind å melde for juli måned. Mitt råd til solhungrige vesterålinger blir nok å finne seg en fin plass i le for vinden og nyte sommeren som tross alt er på tur, oppfordrer han.

Selv om det er meldt mye vind fra nordøst vil nok temperaturene enkelte steder bikke 20 grader i løpet av helga, er meteorologens spådom.