Hvem mener du bør bli Årets vesteråling?

VOL skal kåre Årets vesteråling.
Nyheter

Årets vesteråling skal gå til en person fra vesterålen som har utmerket seg på et eller annet vis, enten i løpet av året, eller over lengre tid.

– Vi ønsker så mange forslag som mulig, sier ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i Vesterålen Online. Han sier at Årets vesteråling er en fortsettelse av Årets sortlending, som Sortlandsavisa i sin tid hadde.

– Prisen skal deles ut til en enkeltperson, til et lag eller en forening. Forutsetningen for å få prisen er at vinneren på et eller annet vis har utmerket seg på en positiv måte. Kankje har vedkommende gjort noe bra for andre? Kanskje er det en ukjent hverdagshelt, som fortjener litt ekstra oppmuntring? Og kanskje er det et lag eller en forening som har gjort noe veldig bra? sier Nilsen. Han oppfordrer folk til å tenke bredt.

Det er opprettet en egen jury for prisen. Caroline Meier og Stian Reinholdtsen er med i juryen sammen med en representant for VOL.

– Juryens oppgave er å gå igjennom forslagene som kommer inn fra publikum. Deretter overtar leserne, som kan stemme fram de kandidatene de synes er best, sier Nilsen.

– Men for å kåre en vinner, trenger vi kandidater. Vi oppfordrer derfor de som mener at de har en god kandidat, om å sende inn navnet til oss, enten på Facebook, eller på epost til red@vol.no.

Nilsen håper på stor oppslutning i forbindelse med nomineringen.

– Hvert forslag bør ledsages av en kort begrunnelse, sier Nilsen.

Årets Vesteråling blir kåret en gang i løpet av desember.