MDG Nordland: Vil ha nasjonalt forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri

Miljøpartiet De Grønne Nordland, vil ha slutt på at privatpersoner skyter opp fyrverkeri på nyttårsaften.

  Foto: Gorm Kallestad

Nyheter


Partiet skriver i en pressemelding at oppskyting av fyrverkeri forårsaker store skader og betydelig lidelse for både mennesker og dyr, og påpeker at ifølge Nils Bull, overlege ved Haukeland universitetssykehus, skades mellom 200 og 300 mennesker hvert år.

Videre i pressemeldingen heter det at hver nyttårsaften er en utfordring at mange ikke forholder seg til det tillatte tidsrommet for oppskyting, noe som gjør det vanskelig å sikre trygge rammer for mennesker og dyr som påvirkes negativt..

«De negative konsekvensene knyttet til privat oppskyting av fyrverkeri har gitt seg utslag i at stadig flere ønsker et forbud velkommen. Ifølge tall fra Dyrebeskyttelsen ønsker 71 % av de spurte et forbud mot oppskyting i privat regi. I en undersøkelse Norstat har utført på vegne av Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO), kommer det fram at 67 % ønsker et forbud. Tallet øker til 71 % dersom kommunen arrangerer et offentlig fyrverkeri», står det å lese i pressemeldingen.