Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen ber om å få gå av

– Jeg har i dag bedt statsminister Erna Solberg om å få gå av som fiskeri- og sjømatminister, sier Geir Inge Sivertsen.

Geir Inge Sivertsen har bedt om å få fratre som fiskeriminister, etter svært kort tid i jobben.  Foto: Terje Pedersen

Nyheter


Dette står å lese i en pressemelding fra Nærings- og Fiskeridepartementet.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Geir Inge Sivertsen i pressemeldingen.

Han sier videre at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen han mottok har han i helhet betalt tilbake til Senja kommune.

– Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Geir Inge Sivertsen.