Korona gir utsatt piggdekk-frist

På grunn av koronakrisen har Statens vegvesen besluttet å utsette fristen for å ta av piggdekkene til 1. mai. Denne fristen gjelder nå for hele landet.

I tillegg til utsatt frist for å skifte fra piggdekk, har Statens vegvesen også utsatt fristen for EU-kontroll.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nyheter

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi oppfordrer folk til å skrifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Samtidig ser vi mange praktiske utfordringer i disse koronatider, som karantene og verksted og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i sør, og innen 1. mai i Nord-Norge. Hvorvidt fristen skulle utsettes, har vært en vanskelig vurdering for vegvesenet.

– Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skrifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Statens vegvesen vil, ifølge pressemeldingen, følge med på luftkvaliteten gjennom sine mange målestasjoner. Etaten er klar til ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.