Nordlands fylkeskommune:

Vesterålen fikk 147.000 til friluftsformål

Vesterålen fikk til sammen 147.000 kroner av fylkeskommunens virkemidler til friluftsliv i Nordland for 2020.
Nyheter

Totalt har fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Kirsti Saxi (SV), fordelt til sammen 807.500 kroner til frivillig sektor og regionale friluftsråd i Nordland. Av totalt 41 søknader, var det tre prosjekter i Vesterålen som får midler.

Det største beløpet går til prosjektet TellTur 2020 i regi av Vesterålen regionråd, som er tildelt 100.000 kroner. Vesterålen regionråd har dessuten fått 17.500 kroner til en turguide knyttet til TellTur 2020. Det tredje prosjektet er det Hadsel frivilligsentral som står bak, som har fått 30.000 kroner til friluftsaktiviteter.

TellTur er friluftsrådenes elektroniske system for turregistrering, som man kan finne på mange topper og knauser i Vesterålens kommuner. Systemet gir deg mulighet til å finne ulike turmål i alle kommunene, og registrere resultatene og konkurrere med deg selv og andre om å nå turmålene.

– Friluftsliv og naturopplevelser er kanskje det enkleste og billigste tiltaket for å bedre folkehelsen i befolkningen, i tillegg til at det er med til å redusere ulikhetene i samfunnet. Å drive med friluftsliv er en fin sosial aktivitet, men vær oppmerksom på myndighetenes råd og anbefalinger i disse tider, sier fylkesråd Kirsti Saxi.