– Aldri før sett så mye fin skrei

Råfisklagets Skreipatrulje har aldri før sett så mye fin kvalitetsmerket Skrei som denne vinteren.

Nydelig skrei. 

Nyheter

Skreipatruljen samarbeider tett med Norges Sjømatråd, som eier kvalitetsmerket Skrei og den høye standarden som knyttes til denne.

Produsenter som ønsker å bruke Skrei-merket, forplikter å overholde standarden, åpne for kontroll og fremvise dokumentasjon på at de har lagt til rette for at kravene i merkeordningen overholdes.

Det er lov å pakke skrei med kvalitetsmerket mellom 1. januar og 30. april.

Skreipatruljen kan fastslå at de aldri har sett så mye fin kvalitetsmerket Skrei så tidlig på året som i år. Skrei fra hele 22 ulike produksjonsanlegg langs kysten fra Finnmark til Nordmøre har blitt kontrollert.

Kontrollørene Lillian og Jan-Erik er spesielt fornøyd med jobben som de nyetablerte skreipakkerne gjør.

– De nye pakkerne leverer virkelig varene, og leverer skrei som er helt i henhold til kvalitetskravene i standarden, sier kvalitetskontrollør Lillian Hansen på råfisklagets hjemmeside.

Til tross for mye dårlig vær og få fiskeleveranser er det blitt pakket kvalitetsmerket Skrei. Dårlig vær kan gjøre det utfordrende for fiskerne å sikre skånsom behandling av fisken under fangstprosessen, og for pakkerne å finne skrei som tilfredsstiller kvalitetskravene.

Men resultatene fra kontrollen viser at det har blitt gjort en veldig god jobb gjennom hele produksjonskjeden. På ca. 165 kontrollerte skrei fant kontrollørene svært små avvik fra kvalitetskravene, slik som merker i fiskeskinnet og lite is.

– Å få anmerkning på et skrapemerke i skinnet høres kanskje strengt ut, men skal en kvalitetsmerket Skrei levere det merket lover skal den være helt perfekt, opplyser Hansen.

Fiskerne har gjort en veldig god jobb, og får skryt av kontrollørene.