Forlenger minimumsnivået for flytilbud

Onsdag ble det klart at minimumsnivået for flytilbud i Norge forlenges til 30. juni. Samtidig utvides tilbudet med nye ruter i Nord-Norge.
Nyheter

Det melder Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Fly er viktig for næringslivet og personer som utfører samfunnskritiske funksjoner rundt i vårt langstrakte land. Derfor forlenger vi avtalen med flyselskapene om et grunnleggende tilbud i hele landet da det i situasjonen vi er i nå ikke er grunnlag for kommersiell drift. Vi utvider i tillegg avtalene med nye ruter i Nord-Norge, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i pressemeldingen.

Styrker noen ruter

På grunn av virusutbruddet har etterspørselen etter personreiser med fly falt betydelig. Dermed har det kommersielle grunnlaget for store deler av norsk personflytrafikk falt bort. På bakgrunn av dette har Samferdselsdepartementet inngått avtaler med Widerøe, SAS og Norwegian om et grunnleggende flytilbud i regionene og på noen lokale ruter. Avtalen skulle egentlig ha vart frem til 31. mai, men forlenges nå til 30. juni.

– Nord-Norge er i stor grad avhengig av et godt flytilbud og nå som flere begynner å reise mer er det viktig med bedre tilbud i nord, og vi inkluderer derfor flere ruter i nord i minimumstilbudet slik at tilbudet til blant annet pasientreiser og næringslivet blir bedre, uttaler Hareide.

I den forlengede avtalen har rutetilbudet mellom enkelte flyplasser blitt styrket. Se hvilke ruter dette gjelder for her.

– Fra 1. juni vil for øvrig alle de ni kortbaneflyplassene som har vært stengt bli gjenåpnet, og senest 1. juli vil det være normal produksjon på FOT-rutene, melder Samferdselsdepartementet.