Vesterålsfilm får 400.000 i støtte

Dokumentarfilmen Smile og Vinke, som skal regisseres av Eva Charlotte Nilsen, har fått tilskudd fra Nordnorsk filmsenter.
Nyheter

Filmen blir beskrevet som et filmessay om et fjærelandskap i Vesterålen. Flovann og erindringer blandes sammen i fortellingen, som handler om livets sårbarhet og det som blir igjen når noe er borte.

Nordnorsk filmsenter begrunner støtten, som er på 400.000 kroner, med at filmens manus inspirerer til nysgjerrighet, og ti å se og skape.

«Et vakkert og gjennomarbeidet prosjekt, der regissøren deler sin livsvisdom i ren filmpoesi», står det blant annet å lese i begrunnelsen.

Eva Charlotte Nilsen er en erfaren regissør, klipper og produsent, opprinnelig født i Oslo, men har mer eller mindre bodd i Nord-Norge hele sitt voksne liv. Nilsen eier og driver selskapet Rampelys, som produserer alt fra oppdragsfilm (kulturfilmer), til større og mindre frittstående kunstneriske bilde-og filmprosjekter.

Selv sier hun følgende i forbindelse med tildelingen fra Nordnorsk filmsenter:

– Jeg gleder meg til å fortsette med dette prosjektet. Flere års arbeid for å flette sammen det fantastiske livet i fjæra til mine egne minner. Vi møter sjømus og rur på Nordahlstranda i Bø som lever slik ingen skulle tru var mulig, sier Eva Charlotte Nilsen.