Nå har de programmet klart for årets matfestival

Den siste uka i august går Vesterålen Matfestival av stabelen. Deltakerne vil blant annet kunne lære hvordan de skal klare seg i naturen med råvarene som finnes der.

Daglig leder Even Hanssen og styremedlem Harald Jakobsen i Vesterålen Matfestival, her på Sortland Torg hvor markedet skal være 29. august.  

Nyheter

Festivalen går av stabelen fra 22.,-30. august, med arrangementer i alle Vesterålskommunene.

På tur med minst mulig bagasje

Festivalen skal bestå av mange små arrangementer rundt omkring i Vesterålen. Ett av høydepunktene tror daglig leder Even Hanssen blir et kurs i turmat, som festivalen skal holde sammen med DNT.

– Når man er på tur i fjellet flere dager må man tenke minimalt, og ikke ta med mer enn nødvendig. På dette kurset får folk lære hvordan de kan utnytte ressursene som er der, slik som bær og fisk i vannet, i stedet for å ha med seg en hel masse. Man får også lære hva det er nødvendig å ta med, sier Hanssen.

Hvor og når kurset blir holdt er ikke klart enda.

Et annet høydepunkt tror han blir når familien til de som bor på Stokmarknes sykehjem får komme på besøk og lære om hva de eldre spiste da de var unge, på arrangementet Mat for eldre.

– Mat for eldre har vi hatt i flere år, på forskjellige sykehjem. De eldre har fortalt historier om hva de spiste, hva slags råvarer de hadde og hva som var godt. Både ansatte og familien til de som bor der syntes veldig om det, sier Hanssen.

Han vil også framheve festivalens åpningsarrangement 22. august, som blir en festaften med et stort mangfold av lokale råvarer på Sortland Mat & Vinhus.

Håper å få samlet 500

Hanssen sier han ser særlig fram til markedet på Sortland Torg, som alltid har vært festivalens store høydepunkt. I år er det lagt til 29. august.

–I fjor var det fullpakket med folk. I år er det jo noen begrensinger, og vi må sørge for at det er avstand mellom folk, men det skal bli en kjempeflott liten seanse, sier han.

Etter dagens regler er det kun lov å ha 200 personer på et arrangement, men Hanssen håper det blir lov med 500.