Færre trafikkdrepte i Nordland

I årets seks første månedene var det fire drepte på veiene i Nordland. Dette er to færre enn til samme tid i fjor.

Illustrasjonsbilde trafikkulykke  Foto: Bengt Flaten / Fjordingen / NTB Tema

Nyheter

Totalt 51 personer mistet livet på norske veier i årets første halvår, noe som er én mer enn i fjor. 10 av de omkomne er førere på mc og 8 av disse er menn over 40 år.

Dette viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av dødsulykkene hittil i 2020.

– Ved inngangen til sommeren er dessuten 6 av 8 ulykker i juni med mc, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen. 6 av dødsulykkene på mc hittil i år er utforkjøring i sving og i mange av disse ulykkene har flere kjørt i følge. Dette tyder på at førerne ikke har behersket kjøretøy og fart gjennom svingen og har kjørt fortere enn de har hatt ferdigheter til.

Nordland, Innlandet og Agder har 2 færre drepte enn i fjor, med henholdsvis 4, 5 og 2 drepte i år. Troms og Finnmark og Trøndelag har 3 drepte hver, begge 1 mer enn i fjor. Rogaland hadde ingen drepte hittil i fjor, men i år er det 2.

– Vi vil at alle skal komme trygt frem, så mitt råd er: Hold oppmerksomheten på egen kjøring - Ikke stress, stopp og bytt sjåfør undervis, sier Ranes. Tre enkle grep vil sørge for sikker trafikk på vegene i sommer - husk bilbelte, hold fartsgrensa og kjør rusfritt.