Opphever buffet-forbud

Fra 15. juli kan hoteller, kantiner og andre serveringssteder igjen servere mat som buffet.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkivfoto/Espen Mowinckel Pettersson

Nyheter

Det sier næringsminister Iselin Nybø (V) til VG.

– Jeg tror folk kommer til å være fornøyde med at enda mer av normaliteten kommer tilbake igjen. Nå er vi inne i en sesong der folk er på ferie med de gledene og godene det innebærer, sier hun til avisen.

Ifølge Nybø skal Helsedirektoratet utarbeide hva som må hensyntas ved buffetservering, men det må fortsatt være god håndhygiene og minst en meter mellom folk.

Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef for NHO Reiseliv, sier til VG at han synes dette er veldig positivt og at det er blitt etterlyst av næringen.

Han mener at blant annet hotellfrokoster vil bli mye lettere å gjennomføre.

– Dette vil også gjøre reiselivbedrifter mer attraktive når man igjen kan levere et fullverdig produkt. Vi setter pris på at Nybø har lyttet til dette, sier han til VG.