Henlagt på grunn av bevisets stilling

– Vi er svært overrasket, sier privatetterforsker til Dagbladet.

Arvid Sjødin er bistandsadvokat i saken.  Foto: Pedersen, Terje

Nyheter


Det var Oslo-avisen som meldte om henleggelsen, mandag kveld.

Bakgrunnen for saken er at en kvinne ble funnet død i Vesterålen sommeren 2016. Saken ble først avskrevet som selvdrap. Kvinnens foreldre engasjerte da privatetterforskeren Jan-Arnt Skjolde. Resultatet ble at Kripos gjenopptok etterforskningen og en person ble siktet i saken.

Arvid Sjødin er bistandsadvokat for foreldrene til den avdøde kvinnen. Etter et møte mellom Skjolde, Sjødin og deres klienter i Sortland i slutten av 2019, uttalte Sjødin til VOL.

– Vi venter nå på en påtalemessig behandling. Det skjer ved at det skrives innstilling om hvordan påtalespørsmålet skal avgjøres. Vi venter på denne utvikling, som vi ikke antar er langt borte.

Kvinnens samboer ble formelt sikter for drapet i november i 2018. Nå er altså saken henlagt av Riksadvokaten, opplyser kilder til Dagbladet. Saken ble henlagt på bevisets stilling.

Privatetterforsker Skjolde og bistandsadvokat Sjødin, sier i en uttalelse til Dagbladet at de er svært overrasket over resultatet.

Den siktede mannens forsvarer Sol Elden, har ifølge Dagbladet ikke hatt anledning til å kommentere henleggelsen. Hun har tidligere uttalt til VOL at hennes klient stiller seg uforstående til siktelsen.


Etterforskning etter mistenkelig dødsfall i Vesterålen 2016 er avsluttet. Saken behandles nå hos Statsadvokaten i Nordland

Tre år etter det mistenkelige dødsfallet til en person i Vesterålen behandles nå spørsmålet om en påtalebeslutning.