Vegvesenet om fergekøene: – Vær tålmodig og vis hensyn

Statens vegvesen er oppdragsgiver for 16 fergesamband på riksvegnettet. Nå oppfordrer de alle som benytter fergene til å ha tålmodighet, vise hensyn og følge smittevernreglene.

Fulle rader og svært lange fergekøer på Bognes søndag kveld.   Foto: Innsendt

Nyheter

– Ja, det er køer knyttet til ferjesambandene og dette kan bli et økende problem nå som Norge åpner for utenlandske turister. Vi er særdeles opptatt av trafikksikkerhet og håper alle som ferdes på vegene i Norge viser hensyn, har tålmodighet og ikke snur i køene. Vi oppfordrer i tillegg alle til å holde seg oppdatert på smittevernreglene, sier fungerende avdelingsleder for Ferjeavdelingen i Statens vegvesen Victor Størdal i en pressemelding.


– Helt vanvittig

Allerede da Hanne og Børre Storhagen fra Lillehammer var på om bord ferga mellom Lødingen og Bognes, la de merke til køen.


Alternative ruter

Vegvesenet viser til at det kan være flere alternative reiseruter til populære reisemål. Hvis man skal til og fra Lofoten kan man for eksempel reise via Narvik, da med mindre trafikkerte fergesamband som Drag-Kjøpsvik eller Bognes-Skarberget.

Vegvesenet skriver i pressemeldingen at fergesambandet mellom Bodø-Moskenes-Værøy-Røst tar færre personer enn normalt på grunn av helsemyndighetenes råd om smittevern.

– Reis tidlig eller sent

Som VOL tidligere har omtalt, anbefales det at de som skal ta ferge reiser tidlig eller sent på dagen.

– Vi ser at køene først og fremst oppstår midt på dagen. Det er derfor en mulighet til å unngå de største køene tidlig eller sent på dagen, oppfordrer Størdal.

På noen ferger er det også mulig å forhåndsbestille plass, noe som også anbefales.

Vegvesenet skriver i pressemeldingen at de har mulighet til å be fergeselskapene sette inn ekstra kapasitet med tanke på ulike utfordringer på fergesambandene.

– På enkelte samband viser det seg å være vanskelig å gjøre slike tiltak, melder de.

Som VOL også har omtalt tidligere, er det ikke flere ferger å sette inn på for eksempel sambandet mellom Lødingen og Bognes.