Mistet førerkortet

En bilist står uten førerkort etter en politikontroll onsdag formiddag.
Nyheter

Det var utrykningspolitiet som gjennomførte en fartskontroll på Palmåsen i Øksnes.

En av bilistene som kjørte forbi i 60-sonen, hadde det veldig travelt. Han ble målt til 99 kilometer i timen, som betyr at han må klare seg uten førerkortet en god stund fremover. Førerkortet ble beslaglagt på stedet og bilisten må dermed, ifølge tabellen på lovdata.no, finne seg nytt fremkomstmiddel de neste 6-8 månedene.

I tillegg skrev utrykningspolitiet ut tre forenklede forelegg, meldes det på politiet i Nordland sin twitter-konto. Den høyeste hastigheten som ble målt, utenom bilisten som mistet førerkortet, var på 73 kilometer i timen. Ifølge lovdata.no må bilisten ut med 3.800 kroner for den fartsovertredelsen.