Kan vinne ny matpris

Halvar Ellingsen er nominert til Matprisen for 2020.

Vesteråls-kokken Halvar Ellingsen er nominert til Matprisen for 2020.   Foto: Arkiv

Nyheter

Det er den andre, store prisen som Halvar Ellingsen er nominert til denne høsten.

Fra før er han nominert til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

Denne gangen er det Matprisen (ekstern lenke) som han kan vinne. Nominasjonene ble nylig klare og han er nominert sammen med formidlingskanalen Dagens og Tim Wendelboe i sin klasse, som bare heter Matprisen.

I begrunnelsen beskrives Halvar Ellingsen som "den hjemvendte sønn", med bakgrunn av at han skapte seg et navn gjennom sin erfaring fra Bagatelle, Palace Grill, Ylajali og Arakataka, før han flyttet tilbake til Sortland, der han etablerte Kvitnes gård.

– Han utmerker seg ved å knytte produksjon og foredling av råvarene tett sammen med gourmetmat og viser hva lokal og bærekraftig mat kan bety i praksis, skrives det i begrunnelsen.

Det trekkes også frem at det er mange restauranter som satser på gode relasjoner mellom kokken og bonden, men at det er få som har gått så langt som å være begge deler.

– Bondelagskokken formidler tydelig hvorfor lokalt og økologisk er bærekraftig, og han er kompromissløs i sin tilnærming til å la sesong og lokal tilhørighet bestemme matvalget, sies det i nominasjonen.

Prisen skal deles ut gjennom en digital utdeling 7. desember.