Interessen for vaksinering var større enn ventet

Hadsel kommune har kun vaksiner nok til pasienter som har bestilt time til vaksinering.

Illustrasjonsfoto  Foto: Cornelius Poppe/NTB

Nyheter

I en pressemelding fra Hadsel kommune, meldes et at kommunen snart er tom for influensavaksiner.

Tidligere har kommunen opplyst at de har måttet utsette den andre runden med massevaksinering på grunn av manko på vaksiner.

– I Hadsel kommune er det satt av vaksiner til de som har bestilt time for vaksinering i nær fremtid. Ut over dette er det nå ikke flere vaksiner igjen, opplyses det.

Kommunen legger til at det var forventet en høyere interesse for influensavaksine i år, men på grunn av koronapandemien var interessen større enn de hadde sett for seg. Etterspørselen etter vaksinen har vært rekordhøy over hele landet. Folkehelseinstituttet har fått nok vaksiner til å dekke to tredeler av behovet.

Det har blitt bestilt inn flere doser med vaksine til Hadsel kommune, men foreløpig vet de ikke hvor mange doser de vil få. I meldingen opplyses det at svært mange i kommunen er vaksinert, både på legekontorene og gjennom massevaksinering.

– Sannsynligvis er flere enn tidligere år vaksinert, ettersom en del har tatt vaksinen ved apotekene. Dersom vi får etterlevering, vil vi komme tilbake med informasjon om vaksinering, meldes det.