Podcasten Innsyn - episode 1:

Helsedirektoratets cannabiskampanje vekker oppsikt. Hør deres forklaring i vår nye podcast

Hør første episode av vår nye podcast Innsyn.
Nyheter


I podcasten INNSYN, går vi litt dypere inn i nyhetsbildet og prøver å se ting fra en litt annen vinkel.

I første episode snakker vi med avdelingsdirektør for avdeling levekår i Helsedirektoratet, Øyvind Giæver. De står nemlig bak den nye cannabiskampanjen Weedensenteret, som tilnærmer seg cannabis på en noe annen måte enn det som kanskje har vært vanlig i Norge tidligere.


Ex-rusmisbruker til VOL: – Det er forskjell i pris på gutter og jenter

– Det er unge jenter som blir utnyttet for seksuelle tjenester, sier «Jonas», som VOL har snakket med. Han startet å bruke og selge narkotika som 15-åring.Dette tror politikerne er løsningen på rusproblemet

Sortlandspolitikerne VOL har snakket med mener kommunen ikke kunne vært forberedt på dagens rusproblem i kommunen. De er også enige om at det må et godt samarbeid til for å finne en løsning på dagens situasjon.– Det er lettere for de under 18 år å få tak i narkotika enn tobakk og alkohol

Det er ikke første gangen det er snakk om rusproblematikk i Vesterålen, men ifølge flere VOL har snakket med, er problemet mer omfattende nå, og gjelder enda yngre ungdommer enn tidligere.