- Et skritt i riktig retning

Heller ikke søndag kom det noen positive korona-tester i Hadsel.
Nyheter

Lørdag sendte Hadsel kommune ut pressemelding om at det ikke var noen av lokalbefolkningen i kommunen som hadde testet positivt, men to sjømenn som kom med et skip som lå til kai ved Stokmarknes. Status for de ansatte ved dette skipet, er ifølge meldingen uforandret.

Også søndag kom det en pressemelding fra Hadsel kommune. Heller ikke søndag var det noen positive tester, men en skal merke seg at alle testene som er avlagt og resultatet er klart, er hurtigtester.

Kommunen skriver i pressemeldingen av prøvene som er tatt i helgen, er sendt til Bodø og det kommer svar på dem mandag. Årsaken er at det ikke går fly til Bodø på lørdagene og laboratoriet dermed ikke får prøvene i sine hender før søndag.

I alt er det 25 personer fra Hadsel som har avlagt positive korona-tester siden 2. desember.

Smittevernlegen i Hadsel, Martin Larsen Drageset, beskriver søndagens resultat som et skritt i riktig retning, men han tar forbehold.

- Vi har ikke fasiten for helga før vi får prøvesvarene fra Bodø mandag, sier han.

Kommuneoverlege, Ingebjørn Bleidvin, påpeker at det lover godt med ei rolig helg. Men de er fortsatt spente på fortsettelsen.

- Det er fremdeles avgjørende at alle forholder seg til gjeldende retningslinjer og smittevernregler. Men hvis det bildet vi ser nå fortsetter utover i neste uke, tyder det på at vi kan få kontroll på dette utbruddet, uttaler han.